Ознака: нов концепт
Вести 02.06.21 | 14:57

Последен пат се полага државна матура по овој терк, за следната година ќе има нова концепција

На 5 јуни започнува полагањето на државната матура за над 15 илјади матуранти. Учениците од завршната четврта година во средното образование ќе го полагаат првиот екстерен...

Македонија 05.02.21 | 08:56

Денеска во Собрание јавна расправа за новиот концепт за основно образование

За денес е предвидена јавна расправа на Комисијата за образование, наука и спорт, и министерката за образование и наука, Мила Царовска, на која ќе се разгледува нацрт-концепцијата...

Македонија 23.12.20 | 14:56

Учениците во прво и во шесто одделение од септември треба да учат по нов концепт

Учениците во прво и во шесто одделение од септември треба да учат по нов концепт, најави денеска министерката за образование и наука Мила Царовска. Според Царовска,...

Македонија 21.12.20 | 12:36

МОН: Не се воведува ИБ програма во македонските училишта, туку ќе се воведе системско решение за сите школи

Концептот за настава во основите училишта што го предлага Министерството за образвоание и наука функционира како наставниот план на ИБ програмата, но кај нас нема да...