Ознака: НМК
Македонија 21.06.21 | 21:01

Ќе реагира ли Заев и за ова? За Грција сме НМК!

Натпреварот на македонската фудбалска репрезентација против Холандија денеска на грчката национална телевизија беше пренесуван со кратенката НМК-НЕД.   Според...

Македонија 14.06.19 | 21:57

Од понеделник ќе се издаваат регистарски таблички со NMK

Новите регистарски таблички за возилата кои МВР ќе ги издава од наредната недела ќе бидат со национална ознака NMK наместо досегашната МК. Според измените кои ги направи...

Македонија 06.03.19 | 14:39

Државата и народот ги третираат полошо од обично возило: На сите национални институции им залепија „Н“ за внатрешна употреба

Најновиот потег на Владата е со еден потег на перото бришење на сѐ што носи придавка „македонско“, па дури и на институциите основани со закон, од страна на Собранието!...

Македонија 13.02.19 | 14:29

Замената на патните документи и табличките на возилата на товар на граѓаните

Замената на патните документи и регистарските таблички со новото име на државата ќе бидат на товар на граѓаните. Новите регистарски таблички се очекуваат да бидат...

Македонија 12.02.19 | 20:50

Граѓаните ќе добијат нови регистарски таблици со ознака NMK, а пасошите печат со новото име

Граѓаните ќе добијат нови регистарски таблици со ознака NMK, а додека почне нивната изработка, преодно решение ќе биде налепница NMK која ќе се...