Ознака: неработни денови
Сервиси 06.05.19 | 10:12

Месецов следи продолжен викенд: Сите неработни денови до крајот на годинава

До крајот на годинава следат повеќе неработните денови, како и продолжени викенди. За сите граѓани на РМ: 24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ – Ден на сесловенските просветители, 4...

Сервиси 19.04.19 | 23:36

Петок и понеделник неработни денови: Нè очекува празничен продолжен викенд

За големиот верски празник Велигден не се работи четири дена и можност за продолжен викенд. веднаш по Велигден има уште еден неработен ден-1 мај. Ова се неработните денови...

Сервиси 09.04.19 | 17:42

Следи продолжен викенд, април и мај полни со неработни денови

Оваа година губиме неработни денови, но иста така и за возврат на тоа добиваме неколку споени викенди. Еден од изгубените празници беше Бадник. Неработни денови во 2019...

Сервиси 24.03.19 | 13:28

Наскоро продолжен викенд…петок е следниот неработен ден

Ова се неработните денови за годинава. Има многу споени викенди, но губиме неколку неработни денови кои се паѓаат во викенд, а еден од нив беше Бадник. Неработни денови...

Сервиси 23.02.19 | 12:13

Следат многу продолжени викенди

Ова се неработните денови за годинава. Има многу споени викенди, но губиме неколку неработни денови кои се паѓаат во викенд, а еден од нив беше Бадник, а го изгубивме...

Македонија 16.01.19 | 12:56

Седумчасовен работен ден и прогласување на 2 јануари и 2 мај за празници

Иницијатива за прогласување на 2 јануари и 2 мај за неработни денови, како и воведување на седумчасовен работен ден, ќе поднесе до Владата на Република Македонија Синдикатот...

Балкан 24.12.18 | 12:34

Црногорците ќе одмараат пет дена за Нова година и Божик

По повод претстојните празници – Нова година и верскиот празник Божик за вработените од православна вероисповед во Црна Гора неработни денови ќе бидат 1, 2, 6, 7 и 8 јануари,...

Сервиси 20.12.18 | 11:19

Во 2019 година седум продолжени викенди за сите граѓани

Во 2019 година македонските граѓани ќе имаат седум продолжени викенди. Од вкупно 11 неработни денови за сите граѓани, седум се поврзуваат со викендот, за разлика од годинава,...

Сервиси 04.12.18 | 21:00

Куп споени викенди уште на стартот на годината: Еве кои се неработни денови за 2019

За сите граѓани на РМ 1 Јануари (вторник), Нова Година 7 јануари (понеделник), Божик, првиот ден на Божик според православниот календар 29 април (понеделник), Велигден, вториот...