Ознака: ндрангета
Балкан 21.02.22 | 10:26

Веља невоља сакал да им влезе во „бизнисот“ на Коза Ностра и Ндрангета

Вељко Беливук и италијанската мафија. Смртоносна комбинација која на хартија се оствари, но, за среќа, не до крај и реално Kaко Кавачкиот клан на чело со Радоје Звичер...

Македонија 23.01.22 | 13:03

Не е само Звицер: Maкедонски пасоши добија и Седат Пекер, водачот на „Шкаљарците“ Вукотиќ и на италијанската „Ндрангета“

Откако српските власти објави дека водачот на Кавачкиот клан Радоје Звицер подготвувал атентат врз претседателот Александар Вучиќ, македонското МВР побрза да објави...

Свет 07.11.21 | 14:18

Осудени 70 членови на најмоќната мафијашка група „Ндрангета“

Италијанското судство осуди 70 членови и помошници на „Ндрангета“ – најмоќната мафијашка група во Италија. Судијата Клаудио Париз ги прочита пресудите за 91 обвинет...

Македонија 21.10.21 | 14:32

Како водачот на италијанската мафија Валид Иса Хмаис за МВР стана Вурмо Таќо од Корча

Денеска беше обелоденето дека ЕУ и Еуропол спроведуваат голема акција против италијанската мафијашка организација „Ндрангета“ во која има и „наши“ членови. Валид...

Свет 21.10.21 | 08:17

Затајувале данок и продавале луксузни автомобили: Голема европска акција против италијанската мафија „Ндрангета“ чиj лидер Иса Хмаис има македонски пасош

Меѓународната полициска акција, предводена од Бугарија, Германија и Италија, претресува на 46 комерцијални и станбени имоти, како дел од истрагата за даночна измама...

Свет 14.05.21 | 20:02

Италијанската полиција ја апси мафијашката „Ндрангета“: Нема информација дали се спаси „Македонецот“ Валид Иса Хмаис

Италијанската полиција во голема акција  и нанесе сериозен удар на организацијата  „Ндрангета“ познатата познатата мафијашка група од Калабрија .Уапсени се криминалци...

Свет 09.04.21 | 14:05

Која е „Ндрангета“ чии лидери имаат македонски пасош: Maфија поопасна од „Коза Ностра“

Eден од најтајните и најмоќните италијански мафијашки ланци на организиран криминал, има  необично име – Ндрангета.  Ндрангета е мафијашка криминална организација...

Македонија 09.04.21 | 10:42

Македонија може да го загуби безвизниот режим поради аферата „Мафија“?

Настрана од внатрешните политички импликации случајот „Мафија“, со издадени 215 македонски пасоши со лажен идентитет на меѓународни нарко-швецвери, на МК може да И...

Балкан 26.01.21 | 15:05

Каква е италијанската мафија Ндрангета која е поврзана со политичари во Албанија

Eеден од најтајните и најмоќните италијански мафијашки ланци на организиран криминал, има  необично име – Ндрангета.  Ндрангета е мафијашка криминална организација...

Свет 06.12.18 | 08:30

Полицијата бара мафијаши во слаткарници и кафулиња

Околу 90 членови на италијанската мафија Ндрангета беа уапсени за време на голема меѓународна операција во неколку европски држави и Латинска Америка. 100 полицајци претресувале...