Ознака: Научна конференција
Култура 21.05.22 | 13:55

Осум македонски научници и професионалци ќе ја презентираат својата визија за иднината на образованието на научната -панел дискусија

Во организација на Фондација „Кантарот“ во тек е научната конференција „Наука за деца”. Темата на конференцијата е популаризација на науката кај најмладите. Конференцијата...

Култура 12.11.21 | 09:20

Научна конференција на тема историја, уметност, колективна меморија и помирување

Францускиот институт во Скопје, во соработка со Француската алијанса во Битола, АЛДА Скопје, Програмата за мир на регионот Нормандија и Правниот факултет во Битола,...

Култура 09.11.21 | 11:55

Францускиот институт организира конференција на тема историја, уметност, колективна меморија и помирување

Францускиот институт во Скопје, во соработка со Француската алијанса во Битола, АЛДА Скопје, Програмата за мир на регионот Нормандија и Правниот факултет во Битола,...

Македонија 30.11.19 | 14:58

Синко, се пишавме Бугари, и Ѓупци ќе се пишеме само за да не бидеме Грци

Синко, ние се пишавме Бугари, и Ѓупци ќе се пишеме само за да не бидеме Грци, раскажa денеска еден од учесниците на научната конференција „Македонија: историја, јазик...

Кариера 06.06.19 | 15:48

Етнички права без сепаратизам – Прва научна средба на Европската мрежа за нетериторијална автономија (ЕНТАН)

Првата научна средба на Европската мрежа за нетериторијална автономија (ЕНТАН), на која учествуваа 50 научници и истражувачи од 27 европски земји се одржа денеска во просториите...