Ознака: Наташа Котлар Трајкова
Македонија 08.12.21 | 19:26

Котлар: Македонската историја не може да биде под акробациите на политиката

Во Македонија има македонски културни вредности, македонски историски вредности и се она што е израз на македонскиот народ, рече Наташа Котлар, универзитетски професор...

Скопје 26.10.21 | 19:14

Котлар на средба со успешни жени од различен професионален профил

Попладневна средба со успешни жени од различен професионален профил, организиран од страна на екс- амбасадорката Василка Поповска-Треневска. Секогаш е инспирација...

Скопје 25.10.21 | 22:14

Котлар: Јас како градоначалник на Центар нема да дозволам да се гради без да се запазат законските регулативи и стандарди

Ако ги разгледаме и сознанијата на луѓето од сферата на урбанизмот и архитектурата ќе констатираме дека и самите тие детектирале мноштво на работи кои што не се соодветни...

Скопје 25.10.21 | 21:51

Котлар: Центар ќе добие иновативен парк за младите и 4 градинки, ќе обезбедиме и дневен престој за деца со посебни потреби со стручни лица

Нашите столбови за базираат на јавниот интерес, како градба на градинки, иновативен парк за младите да ги задржиме во општината и државата и тоа се реални проекти и шанса...

Скопје 20.10.21 | 18:29

Мицкоски: Професорката Котлар одбра да се бори, кога многумина се повлекуваа, таа покажа дека Центар гласа независно

Вистинското решение за Центар е професорката Наташа Котлар, одмерена и паметна жена со љубов за Центар, со огромна и искрена љубов за Македонија. Во нејзе знаете дека...

Скопје 20.10.21 | 18:10

Котлар: Создаваме нова иднина – Центар ќе биде современа општина, со здрава животна средина и развиен културен живот

Кандидатката за градоначалник на општина Центар, Наташа Котлар, вечерва на митингот им се заблагодари за своите сограѓани што ја поддржале и за добриот резултат кој...

Скопје 15.10.21 | 22:39

Котлар: Сите во Центар заслужуваат пристоен живот, за Центар со душа

Со пратеничката Велика Стојкова Серафимовска вечерва бевме на маалска средба во Ново Маало. Изградба на целосна инфраструктура (улици, фекална и атмосферска канализација,...

Скопје 14.10.21 | 21:44

Котлар-Трајкова: Урбаниот хаос во Општина Центар мора да се реши, имаме улици надвиснати со станбени згради, недостапни за противпожарни и амбулантни возила

Преку проектот „Спас за Центар“ ќе го решиме урбаниот хаос во најурбаната општина во Град Скопје, Општина Центар затоа што во моментов има несоодветни и непрофесионални...

Скопје 12.10.21 | 16:50

Котлар вети реконструкција на фасади на постари станбени згради, со енергетско – ефикасни фасади

Kандидатката за градоначачник на Центар Наташа Котлар вети  реконструкција на фасади на постари станбени  згради, со енергетско – ефикасни фасади. Општината ќе субвенционира...

Скопје 11.10.21 | 21:41

Котлар: Граѓанските здруженија ќе ми бидат партнери во изнаоѓање на најдобрите решенија!

Сакам да ја видам општина Центар како функционална, отворена, зелена, пријатна за живеење и како културно средиште на градот и на државата во вистинска смисла на зборот....

Скопје 05.10.21 | 14:35

Котлар Трајкова: Во Центар ќе направиме иновативен парк за млади, ќе ги поддржиме младите и креативни луѓе

Иновативниот парк ќе биде наменет за младите луѓе, претприемачи кои што имаат иновативни и старт – ап компании и кои се поврзани со своите креативни идеи на современиот...

Скопје 29.09.21 | 19:28

Котлар Трајкова: Во мојот мандат ќе се ревидираат сите ДУП-ови нема да дозволам играрија, бидејќи разликувам јавен од личен интерес

„Колку што ми е познато мене од 31 ДУП, само четири се ревидирани. Постоеше една амбициозна да речам програма која што требаше да биде во насока на оној термин – мораториум...

Скопје 11.09.21 | 12:49

Котлар: Се прават намерни пропусти за да поминат веќе договорени сомнителни зделки

Проф. д-р Наташа Котлар -Трајкова, кандидат за градоначалник на општина Центар од партијата „Глас за Македонија“, поддржан од опозициската ВМРО-ДПМНЕ во интервјуто...

Вести 05.09.21 | 20:40

Котлар Трајкова: Општина Центар има потреба да се стави СТОП на агресивното градење на станови, ќе воведеме вистински мораториум

Јас не сум од вчера во политичкиот живот, веќе извесно време неколку години сум активна во политичката партија „Глас за Македонија“ ние веќе имаме одредено политичко...

Скопје 05.09.21 | 20:24

Котлар Трајкова: Општина Центар заслужува нов дух, а центарци квалитетен живот

„Капиталните објекти можат да бидат насочени во друга насока, но капитални објекти од типот сопственици на земјиште воедно да ви бидат и уредувачи на ГУП-от и ДУП-от...

Македонија 18.02.21 | 19:51

Котлар Трајкова: Претседателот на историската комисија е марионета на власта

Оваа Влада има лошо изрежирана ситуација, која што на нашето македонско пучанство треба да му понуди нешто, кое што на некој начин треба да го голтне она горчливото кое...

Македонија 18.02.21 | 19:48

Историската комисија има одвај четворица историчари кои не се компетенти за проблемот, а и да бидат 400 не можат да решаваат за Македонија

Па, да бидам малку шеговита ние се навежбавме веќе на вакви ситуации и на ваква содржина, иако веќе станавме помудри со оглед дека спомнавте наративот е сменет. Но, тоа...