Ознака: наталитет
Балкан 21.02.21 | 16:40

Албанките се помалку раѓаат

Податоците на Институтот за статстика – ИНСТАТ, покажуваат дека „белата чума“ и понатаму коси во Албанија. Минатата година се родени 28.075 бебиња или околу 486 помалку...

Македонија 15.02.21 | 14:55

Укинувањето на додатокот за трето дете даде резултат: Катастрофален пад на наталитетот во 2020 година

Наталитетот во Македонија во последните 5 години бележи пад, но во последната година 2020 година тој пад е загрижувачки и е за околу 4.500 новородени помалку во споредба...

Македонија 25.01.21 | 09:19

Логиката на Ахмети: Ако имаш имот треба да бидеш попишан, без разлика дали живееш во Макeдонија или во Швајцарија!

Прво ќе се регистрираме тука, а потоа оние кои се во странство преку валидни документи од нивните роднини тука или преку Државниот завод за статистика. Се знае колку...

Здравје 01.06.20 | 11:02

Петта година по ред се намалува бројот на родени деца во Македонија

Петта година по ред се намалува бројот на родени деца во Македонија. Статистичките податоци покажуваат дека намалувањето на бројот на живородени деца оди паралелно...

Семејство 12.01.20 | 09:19

Принова во семејството Милошоски: Дариа, Михаела, Илина и Давид ќе добијат братче

Антонио Милошоски, пратеник и поранешен министер за надворешни работи и неговата сопруга Симона, наскоро очекуваат уште една принова во семејството. Милошоски со...

Македонија 02.01.20 | 23:09

За прв пат во историјата Македонија влезе во негативна стапка на раст на населението

Во Скопје и во неколку поголеми градови првите новороденчиња пристигнаа уште на први јануари, но голем број други градови се уште се во очекување на нивните нови жители. Во...

Македонија 30.08.19 | 17:36

Ѓорчев: Македонија биолошки умира со Зоран Заев

Со оваа власт, Зоран Заев и неговите 28 министри, Македонија буквално демографски и биолошки умира. Македонија исчезнува како никогаш до сега, а бројките стануваат се...

Здравје 27.02.19 | 13:30

Наталитетот зголемен за пет, морталитетот за 9,1 отсто – 48 доенчиња починале за 3 месеци лани

Бројот на живородените деца во четвртото тримесечје од 2018 година, во споредба со истиот период од претходната година, е зголемен за 5.0 отсто и изнесува 5 597 живородени...