Ознака: наставнички пленум
Македонија 17.09.21 | 15:28

Наставничкиoт пленум бара пократки часови во наставата со физичко присуство

Наставничкиот пленум бара од Министерството за образование и наука скратување на времетраењето на часовите во наставата со физичко присуство од 45 на 30 минути бидејќи,...

Македонија 03.08.21 | 14:57

Наставнички пленум: Повисоки плати или бојкот на наставата од септември

Наставничкиот пленум со писма до министерката Мила Царовска и до синдикатите СОНК и НСОН, соопшти дека бара зголемување на платите на наставниците во основното и во...

Македонија 03.08.21 | 14:13

Наставниците бараат повисоки плати или ќе има бојкот на наставата од септември

Наставничкиот пленум, со писма до министерката Мила Царовска и до синдикатите СОНК и НСОН, соопшти дека бара зголемување на платите на наставниците во основното и во...

Македонија 22.04.20 | 16:16

Наставнички пленум: Голем дел од наставниците се незадоволни од одлуката за кратење на платите

Соочени со апсурдниот феномен кратење на т.н. додатоци на плата за месеците април и мај напоменуваме дека по донесувањето на уредбата за организирање настава во вонредни...