Ознака: Насер Нуредини
Македонија 18.09.20 | 14:53

Можете и вие да научите албански, им рече министерот Нуредини на новинарите

Старо-новиот министер за животна средина Насер Нуредини денеска на прес конференција ги презентираше новите проекти и приоритете на неговиот ресор и тоа на албански...

Македонија 31.08.20 | 11:38

Нуредини: Ако нешто научивме оваа година, тоа е дека здравата животна средина е предуслов за исполнување на сите човекови права

Ааерозагадувањето, управувањето со отпадот и отпадните води, како и заштитата на природата и обезбедувањето на чиста вода за пиење за сите граѓани, се приоритетите...

Македонија 02.03.20 | 12:49

Нуредини: Сите закони не биле подеднакво применети за сите

Прашањето за животната средина не се однесува само на Министерството за животна средина и просторно планирање, тоа опфаќа повеќе институции кои треба да бидат вклучени...

Македонија 29.01.20 | 13:15

Илијоски: Во Комисијата за европски прашања станавме стручњаци и за амбиентен воздух, за медицина, за јавни набавки во Армијата, за намалување на акцизи…

Собраниската Комисија за европски прашања на денешната седница го прифати Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за квалитетот на амбиентниот воздух...

Македонија 25.01.20 | 17:41

Mинистерот за животна средина уверува дека во Македонија нема опасен отпад

Министерот за животна средина Насер Нуредини в понеделник ќе има средба со новиот директор на депонијата Дрисла. Нуредини во изјава за МИА вели дека единствениот опасен...

Македонија 18.12.19 | 13:32

Нуредини: Се додека прагот на загаденост не се помине нема да се преземат мерките што се пропишани согласно закон

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини денеска соопшти дека Владата ја усвоила иницијативата на Министерството за престанок на набавки...

Вести 17.12.19 | 15:01

Нуредини за загадениот воздух: Ние сме мала земја, но сме амбициозна

Свесни сме дека нивото на загадување на воздухот е висока. Но, се уште не е над прагот, каде што треба да ги активираме т.н. вонредни мерки, но секако посветени сме и работиме...

Македонија 09.11.19 | 22:55

Министерот за животна средина бара од Владата да престане да употребува пластична амбалажа

Министерот за животна средина Насер Нуредини притиска државните институции да се откажат од пластична амбалажа и на тој начин, не само што власта ќе придонесе за намалување...

Македонија 09.11.19 | 09:11

Нуредини: Не бегав од новинарите, дојдов да придонесам, не да бегам

Не бегав од новинарите, тоа беше целосно недоразбирање, рече министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини во вчерашното интервју за „360 степени“...

Македонија 04.11.19 | 17:29

Министерот за животна средина побегна од новинарите кога го прашаа за загадувањето

На настан за состојбите за животната средина министерот Насер Нуредини ги избегна новинарските прашања за аерозагадувањето бидејќи биле надвор од темата. Правдајќи...

Македонија 22.07.19 | 13:09

Новиот министер за животна средина не зборува ниту македонски, ниту албански

Новиот министер за животна средина Насер Нуредини, кој дојде на местото на Садула Дураку, во интервју за „Алсат“ не одговараше ниту на македонски, ниту на албански,...

Македонија 23.06.19 | 12:28

Заев ќе биде и премиер и министер за финансии, a ова се имињата на другите нови министри

Премиерот Зоран Заев, денеска од Валандово, најави дека ќе достави предлог до Собранието за избор на Трајан Димковски за нов министер за земјоделство, Насер Нуредини...