Ознака: надоместоци
Македонија 10.11.20 | 18:54

МФ ќе одговара за оштетување на државен буџет ако им ги исплати незаконските додатоци на уставните судии

Уставниот суд нема право да си дава сам на себе надоместоци, туку тоа право го има единствено Собранието. Ако Министерството за финансии се дрзне да им ги исплати зголемените...

Македонија 13.10.20 | 19:15

Премиерот и министрите во рок од 10 дена ќе треба да ги објават имињата на советниците и соработниците и нивните надоместоци

Премиерот и министрите во рок од 10 дена ќе треба да ги објават имињата на советниците и соработниците и нивните надоместоци. Ова денеска го усвои владата како прифаќање...

Македонија 29.09.20 | 12:16

Се делело на големо: СЈО незаконски исплатило 4,5 милиони евра за додатоци на плата!

На барање на Основното јавно обвинителство за организиран криминал и корупција, Државниот завод за ревизија изврши ревизија на усогласеност на тема „Плати и додатоци...

Македонија 07.08.20 | 12:27

Членовите на избирачките одбори ќе добијат дупло повисок надоместок

Државната изборна комисија на дешената седница едногласно донесе одлука за сто проценти да бидат зголемени надоместоците на членовите на избирачките одбори, за 20 проценти...

Македонија 10.04.20 | 14:32

Не ги пријавиле дополнителните надоместоци: Aнтикорупциска поднесе прекршочни за десет обвинители на СЈО на чело со Јанева

Специјалните обвинители кои требаше да се грижат против корупцијата и да поведуваат случаи самите не се придружувале кон тоа. Ова станува јасно откако Државната комисија...

Македонија 08.04.20 | 11:43

СОНК реагира на начинот на кој е донесена уредбата за укинување на надоместоците на плата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска реагира на начинот на кој е донесена уредбата со која на корисниците на буџетски средства им се...

Македонија 29.01.20 | 15:19

Завод за ревизија ќе ги чешла надоместоците на СЈО и соработниците

Надоместоците кои ги земале јавните обвинители вработени во СЈО и сите нивни соработници ќе бидат предмет на ревизија од страна на Државниот завод за ревизија, најави...

Македонија 28.11.19 | 13:42

Бадемите се изедеа, „мерцедесот“ стоо… Кате, Фате, Лиле и Бубе земале повеќе од осудените

„Баклавата е изедена, тепсијата стоо…“. Вака неодамна премиерот во заминување Зоран Заев, со типична струмичка досетка или метафора, се едно, се обиде да му испрати...

Македонија 27.11.19 | 21:53

Ѓорѓиевски: Примислав, ни Катица веќе не ти верува

Примислав, ни Катица веќе не ти верува кога се колнеш како Заев дека не си влегол во крими шемите на СЈО за пари, туку за правда, му порача Орце Ѓорѓиевски од ВМРО-ДПМНЕ...

Македонија 27.11.19 | 21:19

Или одговорност и враќање на парите или суспензија за сите специјални обвинители

Специјалните обвинители треба веднаш да сносат одговорност и да си поднесат оставка, а доколку не си поднесат оставка, тогаш Љубомир Јовевски веднаш да ги суспрендира...