Ознака: национални интереси
Македонија 14.06.21 | 09:27

Мицкоски: Ги почитувам стратешките интереси на САД, но тоа не значи да не се бориме за македонските

ВМРО-ДПМНЕ ги почитува стратешките интереси на САД. Заедно со ЕУ тоа се системите кон кои ние единствено се стремиме, но воедно тоа не значи дека немаме право да ги почитуваме...

Македонија 13.06.21 | 08:30

Кој може подобро да ги брани државните интереси: Јас, кој ни пенкало не сум позајмил или Заев, кој ја испокраде цела држава?

Зборувајќи за црвените линии и за бранењето на стратешки интереси Мицкоски направи споредба меѓу себе и Заев. Кој може подобро да ги брани или застапува, јас кој едно...

Македонија 28.05.21 | 08:09

Заев: Никогаш не сум направил никаква штета на државните и на националните интереси

Договорите се обврска на двете страни кои ги потпишуваат. Наше гајле е ние да го спроведуваме она што е наша обврска. Поуспешни сме од било кои други договори што се постигнати...

Македонија 20.12.20 | 10:44

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е најдобриот бранител на бугарските интереси во земјава

Кога Бугарија би знаела дека ќе го имаа Заев немаше потреба да издадат ниту еден бугарски пасош. Заев е најдобриот бранител на бугарските интереси во земјава, тој по...

Македонија 13.09.20 | 11:42

Заев ќе го продаде Гоце Делчев за „три чрвени“

Умножување на приходите на империјата во подем, која премиерот Зоран Заев ја гради на сметка на продавањето на националните интереси ќе продолжи со продавањето на Гоце...