Ознака: началници
Македонија 05.03.21 | 15:13

Спасовски на состанок со полициските началници

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски оствари работен состанок со началниците на секторите за внатрешни работи и регионалните центри за  гранични работи. Спасовски...

Македонија 07.01.20 | 16:48

Наќе Чулев ја презема контролата врз МВР: Димовски заминува од ЕИП, нови началници на СВР Скопје, Струмица, Штип

Како што предвидуваат правилата во МВР со договорот за техничка Влада, сите 8 сектори за внатрешни работи (СВР Скопје, Куманово, Тетово, Охрид, Битола, Штип, Велес, Струмица)...

Македонија 03.01.20 | 09:23

Партиската полиција на Спасовски доби паралелна – Нухиу промовира албанска полиција во Западна Македонија

Од денес градовите со мнозинско албанско население ќе имаат албански началници на полицијата, кои ќе внимаваат на безбедноста и јавниот ред, најави вчера заменик-министерот...