Ознака: Музеј на Народна банка на Македонија
Култура 08.07.22 | 11:39

Отворена времена изложба за чудесната приказна за македонските банкноти во Музејот на Народна банка

Златната маска од Горна порта и златните обетки со гулабици од Охридско, мермерното торзо на божицата Изида, тетовската Менада, монетите на Јустин II и многу други артефакти...

Култура 05.07.22 | 09:51

Нова поставка во Музејот на Народната банка посветена на приказната за македонскиот денар

Во Музејот на Народната банка од петок за јавноста ќе биде отворена нова времена музејска изложба, посветена на денарот и неговите обележја, поточно, на изворното културно...

Култура 21.05.22 | 14:13

Музејот на НБ доби признание за зачувување и популаризација на културното наследство

Музејот на Народната банка доби признание од Македонскиот национален комитет на Меѓународниот совет на музеите (МНК ИКОМ) за залагањата за зачувување и пoпуларизација...