Ознака: море
Балкан 22.07.19 | 19:46

Драма во летувалиште: Автомобил паднал во море, луѓето скокале да го извлечат возачот

На крајбрежје каде се паркираат траекти во Макараска автомобил паднал во море затоа што наводно, ја промашил рампата за влегување во траектот. Кога почнал да тоне луѓето...

Патувања 07.07.19 | 08:39

Која населба во Република Македонија е најблиску до море?

Кога ќе прашаме која населба во Македонија е најблиску до море, обично првата помисла ни е градот Гевгелија. Сепак, прецизните мерења на сателитските снимки од најнов...

Патувања 05.07.19 | 17:53

Семејства со деца со посебни потреби, деца на самохрани родители и социјално загорзени ќе добијат бесплатно летување

Семејства со деца со посебни потреби, деца на самохрани родители и деца од социјално загрозени семејства ќе добијат бесплатно летување, благодарение на фејсбук групата...

Балкан 11.05.19 | 16:37

Важна вест за тие кои деновиве ќе одат во Грција – не капете се во морето

Времето во последните денови не е погодно за плажа. Невообичаено ладно е и морската вода во Грција за овој период од годината.Некои веќе имаат направено планови за летен...