Ознака: Мојот маж
Култура 10.12.20 | 09:55

Почнаа пробите за претставата „Мојот маж“ на Румена Бужаровска во Југословенско драмско позориште во Белград

Во Југословенско драмско позориште (ЈДП) во тек се пробите за претставата „Мојот маж“ на македонската писателка Румена Бужаровска, во режија на Јована Томиќ, соопшти...

Култура 22.11.20 | 13:02

„Мојот маж“ од Румена Бужаровска објавена на албански јазик

По шесте изданија на збирката раскази „Мојот маж“ од Румена Бужаровска,  објавен е и првиот превод на оваа книга на албански јазик. Преводот од македонски е на Крешник...

Култура 13.10.20 | 09:56

Во Словенечкиот народен театар поставена „Мојот маж“ според расказите на Румена Бужаровска

Во Словенечкиот народен театар – Драма Љубљана беше поставена претставата „Мојот маж“ според расказите на Румена Бужаровска. Во согласност со здравствените протоколи,...

Култура 10.06.20 | 14:48

Словенечкиот народен театар поставува претстава според расказите на Румена Бужаровска

Словенечкиот народен театар – Драма Љубљана подготвува претстава според збирките раскази на Румена Бужаровска „Мојот маж“ и „Не одам никаде“. Режијата е на реномираната...

Култура 15.02.20 | 12:05

Премиера на „Мојот маж“, претстава за промашениот живот, неверството и грижата на совест, вечерва во Драмски

Претставата за промашниот живот, неверството и грижата на совест „Мојот маж“ од македонската писателка Румена Бужаровска, а во режија на Нела Витошевиќ, вечерва во...

Култура 13.02.20 | 14:07

Промашениот живот, неверството и грижата на совест се темите со кои се занимава „Мојот маж“ вели режисерката Витошевиќ

Промашениот живот, неверството и грижата на совест се трите главни теми со кои се занимава „Мојот маж“, вели режисерката на претставата Нела Витошевиќ, чија премиера...

Култура 07.02.20 | 09:56

Драмски ја подготвува претставата „Мојот маж“ работена по збирката раскази од Румена Бужаровска

Драмски театар Скопје ја подготвува премиерата на претставата „Мојот маж“, по истоимената збирка раскази од македонската писателка Румена Бужаровска. Режисерка е...