Ознака: Министерство за животна средина
Македонија 09.11.19 | 12:11

Министерството тврди дека во Гази Баба не е толку загадено

Податоците од мониторинг станицата за квалитет на амбиенталниот воздух во Гази Баба во текот на изминатите пет часа се невалидни поради замена на потрошен дел, информираат...

Македонија 09.11.19 | 09:11

Нуредини: Не бегав од новинарите, дојдов да придонесам, не да бегам

Не бегав од новинарите, тоа беше целосно недоразбирање, рече министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини во вчерашното интервју за „360 степени“...

Скопје 08.11.19 | 21:25

Министерство за животна средина: Состојбата во ОХИС е целосно под контрола

Министерството за животна средина и просторно планирање согласно последните информации добиени од надлежните инспекциски служби, ја информира јавноста дека состојбата...

Македонија 25.06.19 | 16:29

Дураки: Се соочив со најголемите предизвици за зачувување и унапредување на животната средина

Министерството за животна средина и просторно планирање денеска соопшти дека Садула Дураки поднесе оставка на функцијата министер за животна средина и просторно планирање,...

Скопје 07.03.19 | 12:31

Министерството на Командант Вентили подготвува закони за заштита на Водно и Матка

Законот за заштита на пределот на Матка и законот за заштита на Парк шумата Водно се во завршна фаза на изработка и со нив ќе се регулираат зоните на строга заштита во...

Македонија 04.12.18 | 12:32

Ќути живти се, се загушивме

Поради загадувањето на воздухот и надминување на прагот на информирање утврден на вредноста од 100 микрограми на метар кубен во текот на два последователни денови Министерството...