Ознака: меморандум бугарија
Македонија 08.06.21 | 11:00

Што содржи бугарската декларација што ја прифатиле Заев и Бучковски

Премиерот Зоран Заев уверува дека земјата прави се да изнајде решение со Бугарија и ако успее во тоа, веднаш на 23 јуни ќе треба да ја имаме првата меѓувладина конференција...

Македонија 19.03.21 | 09:32

„Македонски јазик“ или етничка припадност не постоеле сè до 2 август 1944 година: Објавен целосниот бугарски меморандум

До детал објавен документот со кој Бугарија поставува услови за Македонија од кои зависи преговарачкиот процес на земјата. Документот е поделен во неколку точки: воведен...

Балкан 13.10.20 | 22:55

Вистински пријатели: Хрватска организација со осуда на Меморандумот на Бугарија

Управниот одбор на меѓународната невладина организација „Хрватско-македонска тангента“ енергично го отфла како крајно неприфатлив објаснувачкиот Меморандум на...

Македонија 19.09.20 | 21:33

Дури и Османи смета дека тоа што го бара Бугарија е премногу, Заев молчи

Идентитетот е црвената линија за која не може да се преговара, вели министерот за надворешни за меморандумот од Бугарија-изјави денеска шефот на дипломатијата Бујар...

Македонија 18.09.20 | 14:31

Бетон-идентитетот на Заев се распука пред бугарските апетити

Бетонираниот идентитет за кој зборуваше премиерот Зоран Заев после потпишувањето на договорите со Бугарија и Грција, распука пред барањата на, како што тој го нарекува,...