Ознака: Марко Бислимоски
Економија 09.01.21 | 09:34

Ќе се зголемат ингеренциите на РКЕ во делот на водни услуги

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) со Предлог-законот за Комунален отпад, што е во крајна фаза на усвојување, ќе биде одговорна и за определување...

Економија 09.01.21 | 09:20

Бислимоски: Не очекуваме зголемување на цената на струјата

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) Марко Бислимоски во интервју за МИА говори за цената на струјата, кондицијата на енергетските...

Економија 31.10.20 | 11:15

Бислимоски: Гасното поврзување со Грција ќе ја намали цената на гасот до 20 отсто

Претстои сериозна гасификација на земјава по далеку пониски цени од сегашните. Проценките се дека цената на гасот би се намалила и до 20 отсто со идниот крак од Грција...

Економија 08.10.20 | 12:19

Бислимовски: Потрошувачите имаат право на надомест за лошо снабдување со енергија

Енергетските компании се подготвени за зимскиот период кој следува, производството на електрична енергија е стабилно, испораката е сигурна, а компаниите се соодветно...

Економија 04.10.20 | 17:49

Регулаторна демантира дека претседателот Бислимовски зема 2.000 евра плата

Регулаторна комисија за енергетика (РКЕ) ја отфрла како лажна и неточна изјавата на портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски за висината на платата на претседателот...

Македонија 11.09.20 | 15:02

Првиот човек на Регулаторна Бислимоски, избега од народот и од ВМРО ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ денеска пред својот втор најавен протест против покачувањето на цената на струјата, наиде на затворени врати во комисијата за енергетика, каде сакаа да се...