Ознака: Марјан Ѓорчев
Македонија 23.09.21 | 17:48

Марјан Ѓорчев: Ќе ги брише ли своите учебници Бугарија- во кои стои дека Македонија е бугарска држава ?

Ќе ги брише ли своите учебници Бугарија- во кои стои дека Македонија е бугарска држава – како што денеска премиерот вети дека ќе го тргне зборот „бугарски“ од пред...

Македонија 13.07.21 | 12:38

Марјан Ѓорчев: Ништо нема да се промени во односот на Софија кон Скопје

Поранешниот македонски амбасадор во Бугарија, Марјан Ѓорчев, вели дека ништо нема да се промени во односот на Софија кон Скопје. Според Ѓорчев, треба да се промени односот...

Македонија 22.06.21 | 19:34

Ѓорчев: Радев и Јанев донесоа тврда позиција, ќе почекаме до стабилна влада во Бугарија

„Има две причини зошто Бугарија така постапува кон нас. Првата е нивниот стереотип и статика во однос на поимот Македонија, а втората е нивната политичка криза“, вели...

Македонија 17.06.21 | 21:21

Бугарија се обидува да ја притисне Македонија да ги испочитува работите што се договорени помеѓу политичарите

Во вечерашното издание на дебатната емисија “Вин Вин” на ТВ Телма гостуваше поранешниот амбасадор на Република Македонија во Република Бугарија, Марјан Ѓорчев кој...

Македонија 04.05.21 | 11:26

Марјан Ѓорчев: Или ќе бидеме држава достојна за ЕУ или нема да нè биде!

Ако Бугарија претендира дека има македонски граѓани со бугарско етничко потекло, и Македонија има право да бара почитување на бугарските граѓани кои се изјаснуваат...

Македонија 15.02.21 | 19:34

Ѓорчев: Договорот со Бугарија од самиот почеток има нерамноправна основа

Марјан Ѓорчев, стратешки партнер на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и советник на Извршниот комитет на партијата во своето гостување во емисијата „Само...

Македонија 13.01.21 | 12:34

Марјан Ѓорчев назначен за стратетешки партнер на Мицкоски и советник на ИК

Поранешниот министер и пратеник Марјан Ѓорчев е назначен за стратешки партнер на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и советник на Извршниот комитет на...

Твитови 08.12.20 | 22:57

Бучко, Љубчо и Ѓорчев – леле какви морони воскресна оваа напредна и проевропска влада

Бучко и Љубчо се прогресивци, а она очајон од екс градоначалник на Кисела Вода, Ѓорчев е космополит. Леле какви морони воскресна оваа напредна и проевропска Влада. Бучко...

Македонија 13.11.20 | 19:58

Ѓорчев:Ставот на Димитров кон мене подразбираше мое исклучување од брифирање и запознавање со ставовите

Марјан Ѓорчев, поранешен амбсадор на Република Македонија во Бугарија во своето гостување во емисијата „Што не е јасно“ зборуваше за неговоите односи со Никола Димитров...