Ознака: малинка ристевска јорданова
Македонија 16.07.22 | 22:36

Малинка Ристевска-Јордановa: Пратениците Македонци беа надгласани, доведени се во прашање уставните темели

Поранешната директорка и актуелен член на Управниот одбор на Институтот за европска политика (ЕПИ), Малинка Ристевска-Јорданова, во реакција за гласањето на заклучоците...

Македонија 16.07.22 | 18:44

Малинка Ристевска Јорданова: Нема ни збор во усвоените заклучоци за другите документи, а таму се содржани промената на Уставот, Протоколот и едностраните изјави

Во штотуку усвоените Заклучоци на Собранието Владата се задолжува (би требало да значи и: „овластува“) само во однос на Преговарачката рамка (дел од документот на ЕУ:...

Македонија 03.07.22 | 20:24

Ристевска Јордановска излезе и пред Владата гласно да каже дека „НЕ треба да остане НЕ“

Професори, амбасадори, поранешен претседател на Македонија, Весна од ВМРО и Весна од СДСМ, граѓани обични а исто толку важни… Обединети испраќаат единствена порака...

Македонија 02.07.22 | 16:59

Нe, треба да остане не, вели Ристевска Јорданова

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено), пишува Малинка Ристевска Јорданова...

Македонија 18.04.22 | 22:32

Малинка Ристевска-Јорданова: Да не се чепка Уставот пред почетокот на преговорите со ЕУ

„Единствено доколку Бугарија се откаже од претходните позиции, па се преговара за нешто ново би можело да се разговара за некаков нов исход. Доколку не се повлечат од...

Македонија 15.12.21 | 21:57

Ристевска-Јорданова: Јавноста треба да знае кој е одговорот на македонската влада на бугарските барања 5+1

Јавноста треба да знае кој е одговорот на македонската влада на бугарските барања 5+1, рече Малинка Ристевска Јорданова од Институтот за европска политика, на вечерашното...