Ознака: Мала станица
Култура 14.09.21 | 08:41

Од среда во Мала станица изложба „Допирот“

В среда, на 15 септември во Мала станица ќе биде отворена изложбата „Допирот“, подготвувана во соработка со Националната галерија, Британскиот совет и агенцијата за...

Култура 22.06.21 | 09:11

Вечерва се отвора изложбата на Олег Кулиг во Мала станица

Во мултимедијалниот центар „Мала станица“ вечер ќе биде отворена изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик. Организатор е Националната галерија во соработка со авторот...

Култура 13.02.20 | 10:59

Изложба на дела од Калина Брајковска во Мала станица

Во Националната галерија „Мала станица“ вечерва со почеток во 20 часот ќе биде отворена самостојната изложба на македонска ликовна уметница Калина Брајковска. Ова...

Култура 18.12.19 | 14:46

Годишна изложба на ДЛУМ

Несомнено дека годишните или ревијалните изложби на македонските ликовни уметници отсекогаш претставува голем културен настан во нашата средина. Затоа тие изложби...

Култура 06.11.19 | 16:48

Изложба „Мустаќлии“ во Мала станица во чест на „Мовембер“

Во пресрет на месецот ноември, или во контекст на месецот на подигнување на свеста за машкото здравје и глобалната кампања на пуштање на мустаќи кај мажите – Movember,...

Култура 12.06.19 | 15:05

Изложбата „Магла“ во Мала станица: Дела на четворица косовски и еден австриски уметник

Националната Галерија на Македонија го најави отворањето на изложбата со наслов “Магла“, која ќе се одржи на 13 јуни во 20 часот, во мултимедијалниот центар Мала станица....

Култура 01.04.19 | 13:51

Тематска изложба „Аленка Герлович-Македонија (1953-1957)“ во Мала станица

По повод стогодишнина од раѓањето на Аленка Герлович (1919—2010) на 1 април 2019, со почеток во 18 часот, во Национална галерија, Мала станица ќе биде отворена изложбата „Аленка...