Ознака: Мала Преспа
Култура 01.04.22 | 09:32

Пуштен во употреба Музејот посветен на Стејо Спасе

Во селото Глобочани, општина Пустец, почна со работа Музејот на Стерјо Спасе, познат албански писател со македонско потекло, родум од ова малопреспанско село. На свеченоста...

Економија 10.03.22 | 19:02

МЕД: Повеќе од 500 угинати пеликани пронајдени во Мала Преспа

Деновиве во Мала Преспа биле пронајдени повеќе од 500 мртви пеликани, објави Македонското еколошко друштво. Пеликаните беа забележани од страна на нашата партнерска...

Колумни 29.07.20 | 09:54

Есма, Мала Преспа и нашето Министерство за морепловство

Васко Шутаров Се среќаваат првите луѓе на швајцарската и македонската влада, разговараат за составот и структурата на нивните извршни власти  и македонскиот премиер...

Балкан 27.08.19 | 22:49

И Мала Преспа зафатена од огнени јазици: Два дена беснее пожар

Во општината Пустец веќе два дена се под опсада од пламените јазици на голем пожар кој беснее во атарот на селото Церје, општина Пустец, Мала Преспа. Пламените јазици...