Ознака: магнетна резонанца
Македонија 10.11.22 | 11:34

ГОБ „8-ми Септември“ доби две томографски магнетни резонанци и ултразвучен апарат

Во Градската општа болница „8-ми Септември“ денеска е отворен новиот дијагностички центар опремен со апарати за магнетна резонанца. Апаратите – две томографски...

Македонија 14.05.22 | 16:47

Ковачевски: По повеќе од 50 години болницата добива модерен апарат за магнетна резонанца

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски придружен од министерот за здравство Беким Сали, денеска го посети и отвори одделението за магнетна резонанца во рамки...

Здравје 17.12.21 | 16:20

ЕУ донираше апарат за магнетна резонанца за болницата „Свети Еразмо“ во Охрид

Амбасадорот на ЕУ Дејвид Гир, министерот за здравство Венко Филипче и амбасадорот на Кралството Холандија, Дирк Јан Коп, денеска во Охрид за потребите на пациентите...

Здравје 12.12.21 | 23:13

Филипче: Се инсталира нов најсовремен апарат за магнетна резонанца 1,5Tesla во Струмица

– Се инсталира нов најсовремен апарат за магнетна резонанца 1,5Tesla во Струмица. Со новите магнетни резонанци овзможуваме примена на нови технологии во нашиот здравствен...

Македонија 08.12.21 | 17:10

Филипче се пофали дека болницата во Струмица ќе добие апарат за магнетна резонанца

По прв пат Општата болница во Струмица добива апарат за магнетна резонанца, објави на својот фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче. – И во услови на пандемија...

Здравје 04.12.21 | 13:05

Институтот за радиологија во Скопје доби два нови апарати за магнетна резонанца

На Универзитетскиот Институт за радиологија во Скопје се инсталираат два апарати за магнетна резонанца со јачина од три Тесла. На овие апарати ќе се прават најсовремени...

Здравје 04.12.21 | 11:40

Институтот за радиологија во Скопје добива два нови апарати за магнетна резонанца со јачина од 3 Tesla

На Универзитетскиот Институт за радиологија во Скопје се инсталираат два апарати за магнетна резонанца со јачина од три Тесла. На овие апарати ќе се прават најсовремени...

Здравје 30.08.20 | 09:38

Здравствен дом Скопје повторно воведува трета смена за магнетна резонанца во поликлиника Чаир

Здравствен дом Скопје информира дека од септември повторно се воведува трета смена за магнетна резонанца во поликлиниката Чаир и веќе може да се закаже преку електронскиот...