Ознака: љупчо јаневски
Економија 31.01.22 | 12:13

Јаневски: Неопходна е авионска врска помеѓу Белград и Охрид

Во вчерашното издание на српскиот весник Политика, директорот на АППТ, д-р Љупчо Јаневски после две години прави осврт и споредба на движењето на туристичката индустрија...

Скопје 12.10.21 | 22:29

Јаневски: Какво Ѓорче ќе изградиме, во такво Ѓорче ќе живееме

Движењето „Одлучно за промени“ вечерва во паркот во Ѓорче Петров ја промовираше програмата „Ѓорче прва зелена општина во градот Скопје“. Пред ѓорчепетровци, кандидатот...

Скопје 09.10.21 | 23:16

Јаневски: Одлучно за спортот во Ѓорче Петров

Во текот на изминатите денови кандидатот за градоначалник на општината Ѓорче Петров од граѓанското движење „ Одлучно за промени “ на ДОМ и ЛДП д-р Љупчо Јаневски заедно...

Скопје 30.09.21 | 20:24

Јеневски за Ѓорче Петров: Заедно до првата зелена општина во градот Скопје

На денешната прес-конференција кандидатот за градоначалник на општина Ѓорче Петров Љупчо Јаневски од  Граѓанското движење „ Одлучно за промени“ престави дел од предизборната...

Економија 28.05.21 | 10:31

НУК бара разрешување на Љупчо Јаневски: Во Комитетот да членуваат вистински угостители и да му се смени името

Кој, со кого и на кој начин договарал формирање Комитет за туризам, кои се тие што одлучиле да ги игнорираат реалните и вистински угостители и зошто ни е одземено договореното...

Економија 05.04.21 | 11:11

Бесплатен паркинг и влезници, попусти во кафани и хотели за српските туристи во Македонија

Бесплатни влезници за сите музеи, бесплатен паркинг во сите градови, попуст во сите угостителски објекти, попуст во сместувачките капацитети и брз трансвер на граничните...

Економија 21.11.20 | 09:51

Раскол меѓу туристичките работници: Секторот тоне, главната расправа е дали да се смени директорот

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, Туристичко-угостителската комора на Македонија во рамки на Сoјузот на стопански комори...

Економија 20.11.20 | 10:54

Повторно се бара смена на Љупчо Јаневски

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, Туристичко-угостителската комора на Македонија во рамки на Сoјузот на стопански комори...