Ознака: ликовна колонија
Култура 22.08.19 | 12:14

Ликовната колонија „Кавадарци/Михајлово“ за 25 годишниот јубилеј не доби ни денар од Министерството за култура

Академик Људмил Блажев и неговиот колега Петар Бељашки од соседна Бугарија, Вахид Тахан и Ајсиџу Калкан од Турција, Сајбир Амети од Албанија, творци од Србија, Иран,...

Култура 19.08.19 | 12:32

14. Меѓународна ликовна колонија Скопје: Десет уметници со посебна сликарска техника и стилска определба

На 20 август, во Хотел Арка, Скопје, ќе започне со работа 14. Меѓународна ликовна колонија “СКОПЈЕ” која ќе трае до 30 август. Меѓународната ликовна колонија Скопје се одржува...

Култура 15.08.19 | 09:54

Почнува јубилејното 30. издание на Галичка ликовна колонија

Во Галичник денеска ќе почне 30-та интернационална Ликовна колонија и ќе трае до 22 август, со учество на 11 уметници од повеќе земји. На колонијата предвидено е да учествуваат...

Култура 17.06.19 | 10:58

15 години Меѓународна ликовна колонија „Де Ниро“: 180 учесници на колонијата досега направиле 450 дела

Од 15 до 25 јуни во Битола, во просториите на хотел „Де Ниро“ се одржува петнаесеттото издание на Меѓународната ликовна колонија „Де Ниро“. Во текот на овие 15 години...

Култура 14.06.19 | 10:21

Почнува деветтата ликовна колонија „Љубанци 2019″

Дваесетина ликовни творци од земјава и од странство ќе учествуваат на ликовната колонија „Љубанци 2019″, што почнува денеска и ќе трае до 21 јуни. Од домашните ликовни...