Ознака: лица со инвалидитет
Здравје 26.12.22 | 08:49

Инвалид од Делчево казнет зашто паркирал на место за инвалиди пред Клинички центар

Лице со телесен инвалидитет од Делчево и покрај уредно платен билет за паркинг пред клиника во Скопје, добил блокатор на возилото и платил казна.  Родител на оштетениот,...

Црна хроника 25.12.22 | 18:44

Ем платил, ем му се дереле, ем добил казна: Лице со инвалидитет казнето за паркирање на соодветно место на Клиники

Лице со телесен инвалидитет од Делчево и покрај уредно платен билет за паркинг пред клиника во Скопје, добил блокатор на возилото и платил казна. Родител на оштетениот,...

Скопје 08.05.22 | 14:33

Промовирана нова услуга за транспорт на стари лица и лица со инвалидитет

Црвениот крст на Град Скопје од 15 мај 2022 година ќе започне со услугата превоз на лица со посебно опремени наменски возила, наменета за стари и лица со инвалидитет. Со...