Ознака: летни тераси
Македонија 27.04.21 | 14:43

Полицискиот час од утре почнува од 21, отворените тераси ќе работат до 20,30 часот

На денешната седница Владата ги прифати препораките на Комисијата за заразни болести и донесе измени и дополнувања на мерките за заштита и спречување на ширењето на...

Економија 26.04.21 | 10:23

Полициски час од 21 часот и отворање на летните тераси на угостителските објекти, предлага Комисијата за заразни болести

Полицискиот час во следната недела да почнува од 21 часот до 05 часот, и отворање на летните тераси на угостителските објекти, е предлогот на Комисијата за заразни болести...

Скопје 15.01.21 | 11:45

Град Скопје потврди: Целосно ќе се уриваат летните тераси на Кеј, ќе има улица за определен број на возила

Град Скопје од наредниот месец ќе почне со градежни работи за целосна реконструкција на кејот „13 Ноември“, со што, како што велат, ќе се реши хаосот и безредието кое...

Скопје 28.10.19 | 14:04

Жителите ќе одлучуваат дали ќе се поставуваат летни тераси во општина Центар

Од жителите во станбената зграда каде се наоѓа одреден локал во иднина ќе зависи постоењето на летните тераси на угостителските објекти, ова денеска го објави градоначалникот...

Скопје 17.06.19 | 12:37

Општина Центар ги отстранува нелегалните тераси на угостителските објекти

По извршениот инспекциски надзор на угостителски објекти со кој се утврдува легалноста на поставена урбана опрема надвор од деловен објект, Општина Центар започна...