Ознака: Купи куќа, купи стан
Економија 26.01.21 | 07:40

Отворено аплицирањето за субвенции преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните годинава ќе можат да аплицираат за субвенција за станбен кредит од државата, преку проектот „Купи куќа, купи стан“. Барањата можат да се поднесуваат до 31...

Економија 25.01.21 | 09:49

Почна аплицирањето за субвенции преку „Купи куќа, купи стан“

Граѓаните годинава ќе можат да аплицираат за субвенција за станбен кредит од државата, преку проектот „Купи куќа, купи стан“. Барањата можат да се поднесуваат до 31...

Економија 03.12.19 | 12:59

Новини и поволности во проектот „Купи куќа, купи стан“

Министерката за финансии, Нина Ангеловска денеска ги промовира новините во проектот „Купи куќа, купи стан“ со кои значително се подобрени условите за граѓаните кои...

Економија 31.01.19 | 12:57

Владата со нови услови за проектот „Купи куќа, купи стан”, каматата се намалува на 2,9 отсто

Новите услови денеска ги презентираше министерот за финансии Драган Тевдовски пред членките на Македонската банкарска асоцијација. Најголема новина и поволност за...