Ознака: крваво коледе
Македонија 07.01.22 | 22:51

„Хоќеш Солун, ево ти га…“: По список на Колишевски стрелани се 1.200 македонски партизани

На денешен ден се одбележуваат 74 години од еден најтрагичните настани во историјата на Македонија, останат во сеќавањата и пишаните документи како Крвавото Коледе. На...

Македонија 07.01.21 | 13:55

„Хочеш Солун? Ево ти га!“: По список на Колишевски стрелани 1.200 „вмровци“

На денешен ден се одбележуваат 76 години од еден трагичен настан во историјата на Македонија, останат во сеќавањата и пишаните документи како Крвавото Коледе. На 7 јануари...

Калеидоскоп 07.01.19 | 21:54

Не сакале да ја бранат Србија на Солунскиот фронт: По список на Колишевски стрелани 1200 „вмровци“

На денешен ден се одбележуваат 74 години од еден трагичен настан во историјата на Македонија, останат во сеќавањата и пишаните документи како Крвавото Коледе. На 7 јануари...