Ознака: кредитен рејтинг
Економија 21.08.21 | 17:24

„Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ- на Македонија

Кредитната агенција „Стандард и Пурс“ го потврди кредитниот рејтинг ББ-, со стабилен изглед за Македонија. -Потврдата на кредитниот рејтинг од страна на кредитната...

Економија 10.05.21 | 11:32

„Фич”: Кредибилната политика на Народната банка резултира со ниска инфлација и финансиска стабилност

Македонската економија се карактеризира со ниска инфлација и финансиска стабилност како резултат на водењето кредибилна финансиска и макроекономска политика, конзистентни...

Економија 08.05.21 | 10:21

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг ББ+ на Македонија

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на Македонија на „ББ +“, со негативен изглед. Како што нотира агенцијата, рејтингот на Македонија е поддржан...

Економија 20.02.21 | 12:08

„Стандард енд пурс“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава, очекувања за враќање кон економскиот раст

Кредитната агенција „Стандард енд пурс“ (Standard & Poor’s) го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ- со стабилен изглед. Нивните очекувања се дека македонската економија...

Економија 14.12.19 | 10:05

„Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ стабилен

Кредитната агенција „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на земјава на ББ+ со стабилен изглед, соопшти Министерството за финансии. Како што наведуваат од агенцијата,...

Економија 07.09.19 | 10:32

„Стандард и Пурс” го потврди кредитниот рејтинг на Македонија „ББ-”

Агенцијата „Стандард и Пурс” објави нов извештај, во кој го потврди кредитниот рејтинг на нашата земја „ББ-”, со стабилен изглед. Во извештајот, посебно внимание...

Економија 09.03.19 | 12:04

„Стандард и Пурс“ повторно ѝ додели ББ- рејтинг на Македонија

Aгенцијата „Стандард и Пурс“ соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед. Според извештајот, решавањето на спорот со...