Ознака: комарци
Скопје 03.09.19 | 10:56

Во четврток и петок ќе се прска против комарци

Во четврток и петокво раните утрински часови ќе се изврши петтата фаза од авионска дезинсекција против возрасни форми на комарци, на подрачјето на градот Скопје. Петтата...

Балкан 05.08.19 | 17:50

Како да се заштитите од Западнонилска треска

Во Србија лабораториски е потврден првиот случај годинава на лице заболено од Западнонилска треска, болест што ја пренесуваат комарците. Пациентот е 84-годишна жена...

Скопје 29.07.19 | 11:45

Од среда повторно ќе се прска против комарци

Градските власти информираат дека четвртата фаза од авионската и од терестричната дезинсекција против возрасни форми на комарци во Скопје ќе почне на 31.07., среда (авионско)...

Скопје 09.07.19 | 12:38

Скопје: Во четврток ќе се прска против комарци

На подрачјето на градот Скопје во четврток ќе се врши авионска и терестрична дезинсекција против ларви од комарци. Авионската дезинсекција против ларви од комарци...

Балкан 05.07.19 | 11:21

Во Белград комарците повторно заразени со смртоносниот вирус Западен Нил

Покрај седум градови низ Србија, и во Белград се регистрирани комарци заразени со вирусот Западен Нил, кој во 2018 година зеде повеќе од 20 животи во таа држава. Сепак, оваа...

Скопје 09.06.19 | 23:54

Во вторник и среда ќе се прска протв комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека втората фаза од авионската и од терестричната дезинсекција на подрачјето на Скопје против возрасни форми на комарци ќе почне...

Скопје 19.05.19 | 10:11

Извршена првата фаза од авионско прскање против комарци

Првата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Град Скопје беше извршена во раните утрински часови, соопштија од Град Скопје. Воедно,...

Скопје 17.05.19 | 10:11

Викендов во Скопје ќе се прска против комарци

Првата фаза од авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе започне викендов. Авионската дезинсекција...

Скопје 16.05.19 | 16:55

Викендов ќе се прска против комарци во Скопје

Првата фаза од авионската и терестричната дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против возрасни форми на комарци, ќе започне викендов. -Авионската дезинсекција...

Скопје 09.05.19 | 11:00

Во сабота авионско прскање против комарци

Градот Скопје ги известува граѓаните дека првата фаза од авионската дезинсекција на подрачјето на градот Скопје, против ларви од комарци, ќе се изврши на 11.05.2019 година...

Скопје 24.04.19 | 15:20

Фала Богу им текна: Утре прво прскање против комарци во Скопје

Градот Скопје извести дека терестричната дезинсекција, прва фаза, на подрачјето на Град Скопје против ларви од комарци, ќе се изврши утре, 25 април, четврток, во периодот...