Ознака: клиника за нефрологија
Македонија 21.02.21 | 17:03

Мадицински персонал прави журка во Баба Цана, ја заразуваат мајка ми, за неколку дена умира во ужасни болки и халуцинации

Познатиот твитерџија Муарко ја сподели неговата лична трагедија со коронавирусот, кој во неговото семејство бил пренесен од клиниката за нефрологија. еден мал рекапитулар...

Македонија 31.01.21 | 20:29

Расте бројот на заразени со ковид-19 на Клиниката за нефрологија, МАНУ испитува дали е британскиот сој

Лабораторијата на МАНУ утврдува дали медицинскиот тим на Клиниката за нефрологија е заболен од британскиот сој на коронавирусот. Надлежните не ја исклучуваат оваа...

Македонија 27.01.21 | 12:51

На Клиниката за нефрологија има 20 медицински лица заразени со ковид-19

На Клиниката за Нефрологија според информации во моментот има повеќе од 20 заразени лекари и медицински персонал како и пациенти кои одат на дијализа, објави „Сител“. Веста...

Здравје 09.10.20 | 21:52

Расте бројот на пациенти со ковид-19 на кои им откажуваат бубрезите

Во последните дваесетина дена во земјава расте бројот на пациенти со ковид-19 на кои им откажуваат бубрезите и мора да бидат ставени на дијализа, објави „Плусинфо“. Ова...

Македонија 07.10.20 | 14:13

Неколкумина здравствени работници од Клиниката за Нефрологија позитивни на Ковид-19

Неколку здравствени работници од Клиника за нефрологија се позитивни на корона вирус. Од нив има доктор кој е заразен, еден во изолација, две сестри позитивни на Ковид-19...

Здравје 06.10.20 | 17:17

Ковид-19 на Клиниката за нефрологија: Заразени се лекар, медицинска сестра и техничар

Доктор, медицинска сестра и медицински техничар од Универзитетската клиника за нефрологија при Клиничкиот центар во Скопје се позитивни на ковид-19. Трите случаи не...

Здравје 23.07.20 | 09:37

Се подготвуваат тимови на нефролози и инфектолози за изведување специфични третмани кај најтешките пациенти со ковид-19 инфекции

Во тек се подготовки на тимови од нефролози и инфектолози за изведување специфични третман кај најтешките пациенти со Ковид-19 инфекции, кај кои е поставена индикација...

Здравје 05.07.19 | 13:42

Клиника за нефрологија: Пациентите со трансплантиран бубрег редовно примаат имуносупресивна терапија

Пациентите со трансплантиран бубрег примаат редовна имуносупресивна терапија со цел да се задржи трансплантираниот орган. Лековите се подигаат со конзилијарно мислење...