Ознака: кафемати
Економија 30.04.20 | 14:51

Затворени 9 угостителски објекти во Тетово и Гостивар, во Скопје и Тетово се запечатени 18 кафемати

Претседателката на Инспекцискиот совет посочи дека во овој период, најбројни се контролите направени од Државниот пазарен инспекторат, вкупно 1.441, во трговски објекти...

Македонија 10.04.20 | 15:35

Kaфематите се запечатуваат бидејќи околу нив се групираат за дружење и разговор

Државниот пазарен инспекторат досега изрекол забрани за работа на 228 кафемати што биле во функциија кај бензински станици, тобакомаркети, колонијални продавници и...

Македонија 10.04.20 | 15:06

Се затвораат кафемати во Гостивар и Тетово

Затворени се четири угостителски објекти во Битола, Гостивар и Тетово кои не ја почитувале забраната за работа, а надвор од употреба се ставени 40 кафемати во Скопје,...

Економија 03.04.20 | 15:17

Запечатени неколку кафемати каде се собирале многу луѓе

Директорот на Државниот пазарен инспекторат, Стојко Пауновски, вели дека инспекторите запечатиле неколку кафемати во трговски објекти, како и на бензиски пумпи, со...