Ознака: ЈП Лајка
Скопје 15.10.21 | 18:02

Зелен хуман град: Скопјани мора да имаат контрола врз начинот на кој се трошат нивните пари

Завршната прес-конференција од кампањата на Зелен хуман град е посветена на прашањето на бездомните животни. Бездомните животни се една од најгорливите теми во управувањето...

Скопје 25.09.21 | 15:57

Кирков: Шилегов го одобрува мобингот на Тина Петрушевска во ЈП Лајка

Тина Петрушевска директор на ЈП Лајка, поставена од Петре Шилегов ја злоупотребува позицијата и се изживува со вработените во ЈП Лајка и им врши мобинг. Ова не се само...

Скопје 24.09.21 | 20:53

Атанасовски: Добро бре, кој пи-ар со кој памет испратил ваква слика? И тоа од јавно претпријатие!

Димитар Атансовски, ко-сопственик и маркетинг директор во агенција ИДЕА ЛАБ отворено реагира на начинот на кој е испратен демантот од ЈП „Лајка“ до Стефан Кирков. Кирков,...

Македонија 24.09.21 | 19:20

ВМРО ДПМНЕ: ЈП Лајка не демантира судир на интереси, ДКСК да поведе постапка и да утврди колку пари се испумпани со судир на интереси

ЈП Лајка не демантира судир на интереси, ДКСК да поведе постапка и да утврди колку пари се испумпани со судир на интереси, велат од ВМРО ДПМНЕ. УО на ЈП Лајка е полна со...

Скопје 24.09.21 | 13:50

Кирков обелоденува криминал во ЈП „Лајка“, вели и директорката и Шилегов добро знаат што се случува

Членови на Управен одбор на ЈП „Лајка“, поставени од Петрушевска и Шилегов истовремено даваат и наплаќаат услуги од претпријатието преку други субјекти, објавува...

Скопје 10.07.21 | 17:58

Спасувачка акција кај хотел „Континентал“: Ветеринарот Виктор Груев спаси куче од шахта

На повик од МВР за асистенција при загрозување на безбедноста и прекин на телекомуникациската мрежа на ПС Гази Баба, дежурната екипа на ЈП Лајка во текот на денешниот...

Скопје 02.06.21 | 17:46

Оваа сабота отворен ден за волонтери во Лајка

Во рамките на своите редовни активности и на барање на граѓаните кои не следат и ја поддржуваат нашата работа на 5-ти јуни, сабота, од 10:00 до 14:00часот ќе се одржи ОТВОРЕН...

Скопје 07.05.21 | 10:54

Кучињата лаат, луѓето не врват – средете ги гробиштата да запалиме свеќа на најблиските!

Само неколку дена откако „Република“ пишуваше за проблемот кој го имаат граѓаните кои се обидуваат да стигнат до гробиштата на најблиските, а не можат од чопорот на...

Скопје 28.04.21 | 13:10

Граѓаните не можат да дојдат до гробовите од кучиња скитници, прашуваат: За што постои „Лајка“?

Граѓаните кои сакаат да ги посетат вечните почивалишта на најблиските тешко можат да стигнат до гробовите. Причината се големиот број на улични кучиња кои се собираат...

Скопје 29.01.21 | 21:29

„Лајка“ тврди дека кучето било заловено по пријава од полициската станица во Аеродром

Во однос на надлежностите на ЈП Лајка Скопје, Ве известуваме дека Согласно Законот за благосостојба на животните, член 28, став 1 – „Општината, општините во градот...