Ознака: Јавни претпријатија
Скопје 10.03.22 | 21:18

Се трошело како да ќе нема утре: Директорите наследија презадолжени јавни претпријатија

Јавните претпријатија се презадолжени. На пример ЈСП е во загуба од три милиони евра. Сега треба да се консолидира. Се трошело безумно, се трошело како да ќе нема утре,...

Македонија 21.12.21 | 12:02

Јавните претпријатија во Охрид задолжени до гуша, вкупниот долг изнесува 497,600,819.оо денари или околу 8 милиони евра

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, на прес конференција ги обелодени долговите на сите јавни претпријатија. „Лидер“ во задолжување  е ЈП „Водовод“- Охрид ...

Скопје 10.12.21 | 10:17

Левица: Не е усвоен ниту еден финансиски извештај на ЈП во Скопје, даден им е жолт картон

На вчерашната седница на Советот на Град Скопје, не беше усвоен ниту еден финансиски извештај на ниту едно од седумте јавни претрпијатија на Градот Скопје, со што практично...

Скопје 15.11.21 | 11:59

Андоновски: Шилегов ja покажа својата негрижа – не потпишал да се исплатат плати на вработените во градските претпријатија

Негрижата на поранешниот градоначалник Петре Шилегов кон сите, но најмногу кон вработените во Градот Скопје и градските претпријатија, има свој ефект и по неговото...

Економија 16.02.21 | 15:52

Заев чести: Ќе се бришат каматите на долговите што граѓаните ги имаат кон јавните претпријатија

Ќе се бришат каматите на долговите што граѓаните ги имаат кон јавните претпријатија. Ова е една од мерките предвидени во петтиот антикризен пакет што денеска го презентираше...

Македонија 22.07.19 | 10:30

Сите јавни претпријатија паднале на задолжителниот дел од испитот спроведен од ДЗР

Институт за демократија „Социетас Цивилис“ (ИДСЦС) направи анализа во која беа проверени информациите содржани во ревизорските извештаи изработени од Државниот завод...