Ознака: јавни набавки
Економија 05.08.20 | 12:05

Половина од компаниите сметаат дека има корупција во јавните набавки

Најниската цена како критериум во јавните набавки и понатаму е проблем за фирмите кои учествуаат, а 48 отсто од нив сметаат дека има корупција во набавките. Ова го покажува...

Скопје 23.06.20 | 13:08

Град Скопје за јавни набавки лани потрошил 21 милион евра, за 47% повеќе од претходната година

Град Скопје со 21 милиони евра, што е вкупна вредност на склучените договори за јавни набавки во 2019 година, е на врвот на листата на Базата на податоци за општинските тендери...

Економија 08.05.20 | 20:59

Владимир Георгиев од Антикорупциска комисија: Владата не е транспарентна во однос на јавните набавки

Владимир Георгиев, член на Антикорупциска комисија при гостување во емисија на телевизија Телма посочи дека владата не е транспарентна во однос на јавните набавки. Да...

Здравје 25.04.20 | 11:46

Јавната набавка за респиратори поништена: Компаниите што го добиле тендерот не биле во можност да испорачаат

Министерството за здравство денеска информира дека двете компаниите што го добија тендерот за набавка на 31 респираторна машинa ги известиле дека нема да бидат во можност...

Економија 30.12.19 | 11:57

Тендери се спроведуваат како да го нема новиот Закон за јавни набавки

Старите навики се посилни од новиот Закон за јавните набавки. Најниската цена и електронската аукција остануваат неприкосновени и во првите месеци од примената на...

Македонија 29.06.19 | 17:14

Објавените аудиозаписи ќе докажат дека претставникот на М-НАВ долг период не ја реализирал набавката на АТМ-систем

Владата преку писмено соопштение информираше дека објавените аудио записи ќе докажат дека претставникот на МНАВ долг период не ја реализирал набавката на АТМ систем...

Економија 30.03.19 | 13:29

Дали со новиот Закон за јавни набавки се планираат нови тендери за Заеви и Анѓушев?

Власта влегува во нов обид за изборна корупција. Вчера, последен ден пред почетокот на кампањата, владата побарала од сите органи кои извршуваат јавни набавки да донесат...

Економија 21.03.19 | 16:43

Склучени договори за јавни набавки без оглас

Локалните самоуправи во скопскиот регион во 2017 година склучиле 33 договори за јавни набавки без објавување оглас. Вкупната вредност на овие набавки била 1,36 милиони евра...