Ознака: Јасна Котеска
Македонија 04.03.21 | 21:55

Коцарев и Котеска биле во право, постои план за укинување на Катедрата за македонски јазик

Претседателот на МАНУ Љупчо Коцарев и професорката Јасна Котеска било во право дека на Филолошкиот факултет Блаже Конески постои документ во кој се најавува промена...

Македонија 12.02.21 | 15:11

Проф. Котеска: Во 2021 никој, па ни некојси Бојан Маричиќ НЕМА да ми забранува да се именувам Македонија

Универзитетската професорка Јасна Котеска остро реагира на забраната на употреба на терминот Македонија во името на организација од страна на Министерството за правда...

Македонија 20.01.21 | 14:12

Дали деканката на Филолошки факултет знае за архивскиот број 02-555/3 од април минатата година?

Навистина сум зачудена од претпоставките за некакви реформи во концептот на студиите на Филолошкиот факултет. Досега сме немале никаков официјален писмен предлог,...

Македонија 16.01.21 | 10:46

Котеска: Политиките на Царовска се назадни, да си даде оставка!

Професорката Јасна Котеска побара оставка од министерката за образование Мила Царовска, порачувајќи и’ дека реформите кои ги најавува во оваа област се назадни: „Како...

Македонија 15.01.21 | 13:22

Царовска одбила да ја коментира проф. Котеска, која го откри скандалот во Филолошки факултет

Ниту се размислувало ниту се размислува за укинување на групата на македонскиот јазик на Филолошкиот факултет, тоа е пострашно политизирање дури и од укинувањето на...

Македонија 15.01.21 | 11:17

Деканката на Филолошки во својата програма планирала укинување на Катедрата за македонски јазик

Професорката Јасна Котеска и министерката за образование и наука, Мила Царовска, вчера влегоа во меѓусебна „пресметка“ на социјалните мрежи околу реформите на Филолошкиот...

Македонија 14.01.21 | 12:58

Мила Царовска планирала да ја укине и групата македонскиот јазик на Филолошки факултет

Професорката Јасна Котеска на социјалните мрежи открива скриен план, што го нарекува “Таен државен удар”. Во својата информација професорката објавува дека концептот...