Ознака: Јана Андреевска
Култура 03.02.20 | 09:51

Дело од Михаило Трандафиловски ќе биде изведено во рамки на проектот ECCO

На 4 февруари оваа година во реномираната сала Флаже (Flagey) во Брисел ќе се одржи камерен концерт во рамките на проектот (European Contemporary Composers Orchestra) кој е еден од најважните...

Култура 19.03.19 | 09:08

Јана Андреевска: Немам ништо против одредени функционери да припаѓаат на одредени партии, но мора да се гледа прво нивната компетентност

Јана Андреевска, уметнички раководител на манифестацијата „Денови на македонската музика“, даде свој став за бришење на фестивалот со ревидирање на годишната програма...

Култура 08.03.19 | 20:07

Јана Андреевска избрана за потпретседател на комитетот за сериозна музика на Европската алијанса на композитори и сонграјтери – ECSA

На последното Генерално собрание на Европската алијанса на композитори и сонграјтери (ECSA-European Composer and Songwriter Alliance) кое се одржа во Брисел од 18-20 февруари оваа година, македонската...