Ознака: извод од матична книга на родени
Македонија 24.02.21 | 23:48

Ревизија: Матично издавало бесплатни изводи, згрешени 21.957, никој казна не плаќа

Илјадници изводи се издадени без да бидат наплатени, 4 отсто од издадените документи се со погрешни податоци, изводите не се изработуваат навреме – ова се дел од многуте...

Македонија 23.07.19 | 15:32

Кај родените пред февруари 2019, во матичната книга на родени ќе стои само коса црта место РМ

Скандалозно известување било испратено во Управата за водење на матични книги, во Подрачното одделение Куманово, Подрачна канцеларија Крива Паланка. Имено раководителот...

Економија 14.05.19 | 22:27

Извод ќе може да извадите во градот каде што живеете

Владата на денешната седница ја усвои информацијата за електронско поврзување на 76 матични подрачја со електронскиот матичен регистар на Управа за водење на матични...

Семејство 19.02.19 | 12:08

Лицата што го смениле полот ќе може да имаат нов матичен број

Во изводот од матичната книга на родените на децата родени во болницата Систина повеќе нема да стои дека се родени во село Злокуќани, туку во Скопје. Ова е предвидено...