Ознака: излезност
Скопје 05.05.19 | 18:15

Карпош и Центар со највисoка излезност – Сарај и Шутка апстинираат

До 17 часот најголема излезност во Скопје на вториот круг од претседателските избори има во општините Карпош и Центар, над 47% избирачи кои го оствариле своето уставно...

Македонија 05.05.19 | 17:55

Најголема излезноста во Македонски Брод – одѕив преку 50% во 23 општини

ДИК објави дека од 91% од пристигнатите податоци до 17 часот гласале 38,26% од запишаните избрачи или 690.082 гласачи. Најголем одѕив има во Македонски Брод, 61,29%. Македонски...

Вести 05.05.19 | 17:29

МОСТ: До 16 часот излегле 34,8 проценти од гласачите

Граѓанската асоцијација МОСТ на денешната прес-конференција соопшти дека според податоците добиени од ПВТ програмата (паралелно сумирање на гласовите), која претставува...

Македонија 21.04.19 | 19:34

Општини во кои гласачите останаа во домовите

Од обработени 98,93% од избирачите до 18.30 часот своето право на глас го оствариле 712.482 граѓани. Најмал број гласачи излегле во Пласница 14,20%. Центар Жупа 14,50 Желино 16,66 Липково...

Македонија 21.04.19 | 19:26

Општини со излезност над 60%

Од обработени 98,69% од избирачите до 18.30 часот своето право на глас го оствариле најголем број од граѓаните запишани на избирачкиот список во Крива Паланка. Над 60% излезност...

Македонија 21.04.19 | 18:18

Во Кичево просечна, во Македонски Брод висока, а во Пласница најниска излезеност

Во Кичевско-Бродскиот регион, во трите општини излезеноста на граѓаните е различна. Така, општина Македонски Брод и понатаму бележи рекордна излезеност и до 17 часот...

Македонија 21.04.19 | 18:03

Крива Паланка најактивна – општини со над 50 отсто излезност до 17 часот

Над 50% излезност до 17 часот, според сајтот на ДИК има во следниве општини: Крива Паланка 57,82% Новаци 53% Демир Капија 52% Ранковце 52% Демир Хисар 51% Вевчани 50% Прилеп 50% Крушево...

Македонија 21.04.19 | 17:54

Најголема излезноста во Карпош и Центар, најмала во Студеничани

До 17 часот најголема излезност во Скопје на првиот круг од претседателските избори има во општините Карпош и Центар, по 43% избирачи кои го оствариле своето уставно право...

Македонија 21.04.19 | 17:52

120.000 гласачи помалку од претходните претседателски избори

Околу 120.000 гласачи е разликата во излезноста на овие, во споредба со претседателските избори 2014 година. Статистиката покажува дека на претходните претседателски избори...

Македонија 21.04.19 | 15:21

Особено слаба излезност на албанските гласачи

Одѕивот на гласањето на првиот круг од Претседателските избори до 13 часот изнесува 20,45 проценти, сооптши на прес-конференција портпаролот на Државната изборна комисија...