Ознака: инвертер
Скопје 11.04.22 | 09:52

Град Скопје и годинава ќе дава субвенции зa инвертер клима уреди

Град Скопје и во 2022 година ја продолжува мерката за доделување субвенции на граѓаните за набавка на инвертер клима уреди за загревање. Во наредниот период ќе биде распишан...

Скопје 13.12.21 | 15:24

Стефковски врачи решенија за субвенција за инвертер-клима за 32 граѓани на Гази Баба

Општина Гази Баба врачи 32 решенија за субвенции за граѓаните за набавка на инвертер клима уреди. За 2021 година, во буџетот беа предвидени 1.500.000 денари за оваа намена,...

Македонија 24.11.20 | 14:06

Граѓаните на Тетово ќе добијат уште една шанса за субвенции за инвертер клима-уреди

Граѓаните на Тетово ќе може да поднесат уште неколку апликации за субвенции за купување инверетр-клима, поради тоа што предвидените средства за субвенционирана набавка...

Скопје 24.10.20 | 13:08

Заврши јавниот повик за субвенции за инвертери

Завршува јавниот повик за доделување субвенции за инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата, информира Град Скопје. Од отворањето на јавниот повик за субвенции...

Скопје 22.09.20 | 12:09

На полноќ завршува јавниот повик на Град Скопје за субвенции за инвертери

Градот Скопје ги информира граѓаните дека јавниот повик за доделување субвенции за инвертер клима уреди за затоплување на домаќинствата се прекинува вечер, на полноќ...

Скопје 07.08.20 | 10:26

Досега 2.249 граѓани аплицирале за субвенции за набавка на клима инвертер; Има средства за уште 3.000 барања

Од почетокот на отворањето на јавниот повик за субвенции за инвертери поднесени се 2.249 апликации, а остануваат средства за уште околу 3.000 барања, информираат од Град...

Скопје 04.08.20 | 17:00

Ако ви треба инвертер, аплицирајте: Град Скопје има пари за уште 3.000 барања за субвенции

Од почетокот на отворањето на јавниот повик за субвенции за инвертери поднесени се 2.150 апликации, а остануваат средства за уште околу 3.000 барања, информираат од Град...

Скопје 19.07.20 | 17:45

За субвенции за инвертери пристигнале 1.350 апликации

Во текот на изминатите 15 дена поднесени се 1.350 апликации за субвенции за инвертери, а остануваат средства за уште околу 4.000 барања. Според досегашните бројки, следната...

Скопје 04.10.19 | 10:21

Општина Аеродром доделува субвенции за инвертер-клими

Општина Аеродром денеска објави јавен повик за надоместување на дел од трошоците направени при набавка на инвертер-клими, што ќе трае заклучно со 18 октомври и ќе се ...

Македонија 19.09.19 | 11:55

Земи инвертер со субвенција, врати ја печката

Секој граѓанин кој ќе сака да добие стоотстотна субвенција за замена на печката на дрво со високо ефикасен инвертер ќе потпише договор со општината каде живее и ќе се...

Економија 11.09.19 | 22:50

Казни за тие што ќе земат субвенции за инвертер, а пак ќе се греат на дрва

Во општините во Градот Скопје, во Тетово, Битола и во Кичево, Владата согласно Планот за чист воздух ќе започне со доделување на средства за целосна замена на печките...