Ознака: Инспекторат за јазици
Македонија 21.10.19 | 18:52

Ивор Мицковски: Што ќе ви е Инспекторат, кога го имате Бујар да шета по институции

Откако Собранието го донесе Законот за Инспекторат за употреба на јазиците, Ивор Мицковски на својот фејсбук профил напиша: Владејачките партии го донесоа Законот...

Македонија 21.10.19 | 18:24

Собранието контра Венецијанската комисија, го донесе Законот за Инспекторат за употреба на јазиците

Собранието во рамките на попладневниот дел од денешната работа по дневниот ред на 114-тата седница го донесе Законот за Инспекторат за употреба на јазиците. Во текот...

Македонија 06.02.19 | 17:04

Се формира Агенција која ќе го надгледува спроведувањето на двојазичноста

Владиниот портпарол, Муамет Хоџа, на денешната редовна прес-конференција изјави дека на вчерашната владина седница се разговарало околу именување на директор на Агенцијата...