Ознака: Инспекциски совет
Македонија 10.06.21 | 17:10

ДЗР: Инспекторатите работат со 50 отсто помалку инспектори од потребното

Инспекторатите во земјава работат со 50 проценти намален кадровски капацитет, а доколку во наредниот период не се реализираат нови вработувања, постои ризик неколку...

Македонија 23.12.20 | 18:36

Инспекцискиот совет и МВР гарантираат одговорно прославување на претстојните празници

На неколку дена пред новогодишните празници инспекциските служби ги интензивираа надзорите на терен и во соработка со МВР во текот на минатата недела се спроведоа...

Македонија 10.12.20 | 14:23

Не се знае како ќе се работи за Нова година

Засилени инспекциски контроли во угостителските објекти во пресрет на новогодишните празници за да се превенираат евентуални новогодишни  прослави ќе има, а инспекторите...

Македонија 11.12.19 | 12:52

Илиевски најави кривична за Инспекцискиот совет зашто не постапил по одлуката на Антикорупциска

Инспекцискиот совет кој е формиран од Владата работи контра Антикорупциската комисија во однос на донесената одлука за поведување дициплинска постапка против главниот...