Ознака: иницијатива
Македонија 23.08.19 | 15:00

Владата му предложи на Уставниот суд да го отфрли барањето на Митко Чавков за оценување на уставноста на Законот за амнестија

Владата ја разгледала иницијативата од Митко Чавков од Скопје, доставена до Уставниот суд на Република Македонија за оценување на уставноста на член 1 и член 2 од Законот...

Здравје 04.04.19 | 19:41

Филипче им одговори на родителите: Ниту едно невакцинирано дете нема да биде запишано во училиште и градинка

Неколку пати потенциравме дека има важечка законска регулатива. Точно е дека во делот на законот за основно образование има некои контрадикторности, но нема да дозволиме...

Култура 28.01.19 | 14:41

Иницијатива за формирање професионален театар во Кочани

Дваесетина актери, режисери, уметници и културни работници од Кочани со потписи ја поддржаа иницијативата на локалната самоуправа и на градоначалникот Николчо Илијев...

Вести 28.01.19 | 13:53

Тодор Петров ја повлече иницијативата за потписи за нов референдум за името

Претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров ја повлече иницијативата за собирање на 150.000 потписи за нов референдум за името. Претседателот на Собранието...

Балкан 23.01.19 | 15:09

Околу 250 грчки интелектуалци потпишаа иницијатива за поддршка на Договорот

Со поддршка за Преспанскиот договор истапија денеска околу 250 грчки интелектуалци и уметници, кои го ставија својот со потпис на Инцијативата за Договорот од Преспа...

Кариера 07.12.18 | 23:46

Иницијатива за признавање на македонските возачки дозволи во Шведска

Во последниве десет години се зголемува бројот на граѓани кои заминуваат да работат во Шведска. Тие покренаа иницијатива по примерот со Германија и Шведска да ги прознае...