Ознака: индустрија
Економија 15.04.21 | 15:39

Раст на прометот на индустријата на домашниот пазар, на странскиот забележано намалување

Прометот во индустријата во февруари 2021 година, во однос на февруари лани бележи намалување од еден отсто, во однос на претходниот месец има раст од 3,8 отсто, а за двата...

Економија 12.02.21 | 14:16

Прометот во индустријата минатата година со намалување од 7,8 отсто

Прометот во индустријата во декември минататa година бележи раст од 7,9 отсто во однос на декември 2019 година, во однос на ноември 2020 година има намалување од 11,9 отсто,...

Економија 31.12.20 | 10:47

Бројот на работници во ноември намален за 4,7 проценти

Бројот на работници во индустријата во ноември е намален за 4,2 проценти во споредба на истиот месец лани, а за 4,7 проценти во периодот јануари-ноември во однос на истиот...

Економија 31.12.20 | 09:58

Пад на индустриското производство во ноември за четири отсто: Годинава пониско за 10,6 отсто

Индустриското производство во ноември 2020 година бележи пад од 4 отсто во односна ноември лани, а во периодот јануари-ноември 2020 во однос на тој период 2019 година има намалување...

Економија 31.12.20 | 09:56

Го допираме дното: Индустриското производство во ноември со пад од 4 отсто, за 11 месеци годинава пониско за 10,6 отсто

Индустриското производство во ноември 2020 година бележи пад од 4 отсто во односна ноември лани, а во периодот јануари-ноември 2020 во однос на тој период 2019 година има намалување...

Економија 30.09.20 | 14:32

Намален бројот на работници во индустријата

За 4,7 проценти е намален бројот на работниците во индустријата во периодот јануари ‒ август 2020 година во однос на периодот јануари ‒ август 2019 година, додека во август...

Економија 31.08.20 | 14:31

Пад на индустриското производство во јули

Пад од 9,5 проценти на индустриското производство во јули годинава во однос на јули лани регистрира Државниот завод за статистика. Во првите седум месеци од годинава...

Економија 14.08.20 | 18:00

Прометот во индустријата намален за 17,5 отсто во однос на лани

Прометот во индустријата во периодот јануари ‒ јуни 2020 година во однос на истиот период лани бележи пад од 17,5 проценти, покажува статистиката. За 5,6 проценти е намален...

Економија 06.08.20 | 13:25

Kорона кризата си го направи своето: Извозот падна за речиси 25 проценти

Вкупната вредност на извозот на стоки од државава во перидот јануари ‒ јуни годинава изнесува 2.705.623.000 долари и бележи пад од 24 проценти во однос на истиот период од...

Економија 31.07.20 | 12:57

Кризата го зема данокот: Драстичен пад на бројот на работници во индустријата

Бројот на работници во индустријата минатиот месец во однос на јуни лани е намален за 5,2 отсто, соопшти Државниот завод за статистика. Во периодот јануари ‒ јуни 2020 година,...

Економија 14.07.20 | 14:03

Прометот во индустријата за една година со пад од 36,6 отсто

Прометот во индустријата, во мај 2020 година, во однос на мај 2019 година, бележи пад од 36,6 отсто, во однос на април годинава има раст од 34,7 отсто, а за периодот јануари – мај...