Ознака: Иљми Селами
Македонија 02.03.21 | 23:32

Селами: Шест лица се обиделе од Македонија да се регистрираат како дијаспора

Во текот на вчерашниот ден, кога започна процесот на регистрација на дијаспората, забележани се 6 обиди за регистрација со ИП адреси од Македонија, посочува заменик-директорот...

Македонија 02.03.21 | 22:59

Селами: Зборот дебакл за апликацијата за попис е побиен со денешните бројки

„Ако влегувате со IP адреса наводно од странство, а всушност се од Македонија, вие сте направиле кривично дело, кое е казниво и за кое се лежи затвор најмалку од 3 години“,...

Македонија 07.02.21 | 23:59

Селами го демантира Симовски: Етничката и верската припадност на печалбарите можат да ја декларираат и роднините

Заменик-директорот на Државниот завод за статистика, Иљми Селами, вели дека не е точно оти етничката и верската припадност на лицата кои во моментот на пописот нема...

Македонија 13.01.21 | 15:32

Ако заменик директорот на Заводот за статистика Иљми Селами не е задоволен од резултатите на пописот нема да се прифатат

Собранието денеска ја почна расправата по Предлог-законот за попис на населението, домаќинствата и становите во Република  Македонија, која е 14 точка од 29-тата седница....