Ознака: Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ
Македонија 13.06.21 | 13:05

Колумбија на Балканот: Власта не ги запоставувала ни „Шкаљарците ни „Каваците“ кога делела македонски пасоши

Откако пред неколку дена медиумите објавија нова листа на нарко босови oд регионот кои добиле македонски пасош, станува јасно дека власта подеднакво се грижела сите...

Балкан 12.05.21 | 09:37

Кои се Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ: Убиените Црногорци со македонски пасош прошверцувале кокаин во вредност од над 300 милиони евра

Убиството кое го потресе регионот се случи на 19 јуни минатата година во Атина. Тогаш беа убиени Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ, водачи на озогласениот Шкаљарски клан....

Македонија 11.05.21 | 20:32

Убиените „Шкаљарци“ во Атина стигнале со македонски пасоши, Албанец пак си купил пасош со женско име

Двајца припадници на црногорскиот шкаљарски клан, Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ, кои во јануари минатата година беа изрешетени во Атина, биле дел од групата од 214...

Балкан 20.01.20 | 14:42

Грците реагираат: Станавме рај за сите балкански криминалци

Игор Дедовиќ и Стеван Стаматовиќ се двајцата водачи на црногорскиот Шкаљарски клан кои беа ирешетани во Атина. И двајацата имаа по 43 години и досега имат прошверцувано...