Ознака: ие 6
Македонија 15.07.20 | 20:08

Во ИЕ 6 Тетово и Јегуновце единствени со над 40 отсто одѕив

До 19:00 часот во општините Тетово и Јегуновце се надминати 40 проценти на излезност за гласање од страна на граѓаните. Во Општина Тетово од 84.454 граѓаните гласале 40,97 проценти...

Македонија 15.07.20 | 13:47

Истокот масовно гласа – најголем одѕивот во ИЕ 3 и ИЕ 4

ДИК го објави третиот пресек на денот во 13 часот. Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК, ИЕ 3 29,72%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што...

Македонија 15.07.20 | 13:34

Како гласаат поголемите општини – прилепчани излегле во најголем број

До 12.50 часот излезноста е најголема во ИЕ 3 18,95%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што своето право го оствариле само 9,26% од запишаните гласачи. Во поголемите,...

Македонија 07.07.20 | 11:36

Заев убеден дека во шестката ќе ги победат ДУИ ,по што оваа партија ќе треба да се реформира

Нам ни беше тешко изминативе години со ДУИ, тие се долго време на власт, 17 години го прават своето, станале моќни, и добро е ДУИ да се реформира откако ќе замине во опозиција,...