Ознака: ИЕ 3
Македонија 15.07.20 | 21:03

Мали инциденти во третата изборна единица

Граѓаните по десети пат гласаа за нов парламентаен состав. Во вонредни околности, со протоколи кои наложуваат задолжителна заштита и на гласачите и на членовите на...

Македонија 15.07.20 | 13:47

Истокот масовно гласа – најголем одѕивот во ИЕ 3 и ИЕ 4

ДИК го објави третиот пресек на денот во 13 часот. Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК, ИЕ 3 29,72%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што...

Македонија 15.07.20 | 13:34

Како гласаат поголемите општини – прилепчани излегле во најголем број

До 12.50 часот излезноста е најголема во ИЕ 3 18,95%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што своето право го оствариле само 9,26% од запишаните гласачи. Во поголемите,...

Македонија 15.07.20 | 12:33

Градоначалник фатен како агитира во ромско маало во општина во ИЕ 3

Градоначалникот на една општина во ИЕ 3 денеска активно агитира во ромското маало во градот. Оди од куќа на куќа и го прекршува изборниот молк. Фотографиите со кои располага...