Ознака: ИЕ 1
Македонија 15.07.20 | 20:05

Излезноста во Карпош, Сопиште, Центар околу 50 отсто, Сарај и Чаир со 40 отсто

Македонски Брод со 64.68 гласач е општина со најголема излезност до 19 часот во првата изборна единица. Следува Сопиште со 53.65 отсто излезност, Карпош со 49.18 отсто, Центар...

Македонија 15.07.20 | 18:35

Центар, Карпош, Аеродром излегоа на гласање, тивки гласачите во Чаир и Сарај

Македонски Брод со 55.61 гласач е општина со најголема излезност до 17 часот во првата изборна единица. Следува Сопиште со 44.31 отсто излезност, Карпош со 44 отсто, Центар...

Скопје 15.07.20 | 15:00

Најголем одѕивот во Центар во ИЕ1 и во Ѓорче Петров во ИЕ 2

Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК до овој момент најмногу скопјани излегле на гласање во Центар 31,69%, а најмалку во од запишаните гласачи во...

Македонија 15.07.20 | 13:47

Истокот масовно гласа – најголем одѕивот во ИЕ 3 и ИЕ 4

ДИК го објави третиот пресек на денот во 13 часот. Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК, ИЕ 3 29,72%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што...

Македонија 15.07.20 | 13:34

Како гласаат поголемите општини – прилепчани излегле во најголем број

До 12.50 часот излезноста е најголема во ИЕ 3 18,95%, а најмала во шестсата изборна единица, каде што своето право го оствариле само 9,26% од запишаните гласачи. Во поголемите,...

Скопје 15.07.20 | 10:52

Како гласа Скопје – најголема излезноста во Аеродром во ИЕ1 и во Ѓорче Петров во ИЕ 2

Според податоците објавени на официјалната страница на ДИК до овој момент најмногу скопјани излегле на гласање во Аеродром, 10,61%, а најмалку во Сарај 2,98% од запишаните...